Wiadomości

stat

Wspólna kolacja szefów kuchni z Trójmiasta

Kolacja Szefów Kuchni to inicjatywa trójmiejskich kucharzy, którzy łączą siły w przedsięwzięciach charytatywnych.
Kolacja Szefów Kuchni to inicjatywa trójmiejskich kucharzy, którzy łączą siły w przedsięwzięciach charytatywnych. mat. prasowe / Food Photography & Styling Iwona Kowalska

Kolacja Szefów Kuchni to cykliczne charytatywne wydarzenie, w trakcie którego trójmiejscy szefowie kuchni łączą siły w szczytnym celu. Tegoroczna odsłona kolacji odbędzie się w sobotę 17 listopada na Stadionie Energa Gdańsk. Weźmie w niej udział jedenastu kucharzy oraz dwóch zaproszonych gości, a zebrane środki wesprą Fundację Przemek Dzieciom.



- Warto wybrać się na Kolację Szefów Kuchni, ponieważ to niepowtarzalna okazja, żeby w jednym miejscu spróbować dań przygotowanych przez kilkunastu najlepszych szefów kuchni oraz spędzić czas w fantastycznej atmosferze przy dobrej muzyce. Uczestnicząc w kolacji dorzucamy też cegiełkę dla fundacji, która wspiera chore dzieci, łączymy więc przyjemne z pożytecznym - mówi Beata Abramowska, koordynatorka wydarzenia.
Zobacz relację z zeszłorocznej kolacji szefów kuchni

"Serce do garów" to inicjatywa łącząca trójmiejskich kucharzy, którzy wspólnie angażują się w działania charytatywne. Jej inicjatorem jest szef kuchni restauracji Petit Paris Philippe Abraham. Do tej pory udało się zorganizować sesję zdjęciową połączoną z licytacją na rzecz chorej na białaczkę dziewczynki, kolację charytatywną, podczas której wsparto fundację zapewniającą obiady niedożywionym dzieciom oraz kolację wspierającą akcję 2. Urodziny Bohatera Borysa.

W tym roku zebrane środki przeznaczone zostaną na Fundację Przemek Dzieciom. Podczas wydarzenia miejsce będzie miała też licytacja, podczas której zdobyć będzie można m.in. spersonalizowaną bluzę kucharską od firmy Cheman, specjalistyczny nóż kuchenny, pobyt w hotelu Aubrecht, rakietę tenisową Karola Strasburgera, wycieczkę po browarze i szkolenie w browarze AleBrowar, skrzynkę piwa od AleBrowar, kurs w Akademii K5, warsztaty z szefem kuchni Grzegorzem Labudą czy weekend z Mini od Mini BMW Zdunek.

Kochasz jeść i gotować? Te kulinarne imprezy w Trójmieście mogą cię zainteresować



Najlepsi szefowie kuchni trójmiejskich restauracji połączyli swoje siły także rok temu.
Najlepsi szefowie kuchni trójmiejskich restauracji połączyli swoje siły także rok temu. fot. Lucyna Pęsik/Trojmiasto.pl
W tym roku przygotowania 7-daniowego autorskiego menu podejmą się szefowie: Philippe Abraham, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Jacek Fedde, Marcin Popielarz, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Grzegorz Labuda, Paweł Wątor, Przemysław Woźny oraz zaproszeni goście: poznański Szef Adam Adamczak, finalista czwartej edycji programu "Top Chef" oraz Michał Wiśniewski - Mistrz Polski Cukierników, od 16 lat związany z hotelem Haffner. Po raz pierwszy podczas kolacji odbędzie się też losowanie, którego zwycięzca otrzyma specjalny fartuch oraz możliwość wydawania dań u boku szefów kuchni.

Na początku wieczoru goście skosztują amuse-bouche przyrządzonego przez gościa specjalnego Adama Adamczyka. Za zimną przystawkę odpowiadać będą Grzegorz Labuda (Szafarnia 10) oraz Rafał Wałęsa (restauracja Sztuczka). Ciepłą przystawkę przygotują Jacek Fedde (Fedde Bistro) z Pawłem Wątorem (Eliksir). Następnie podana zostanie zupa przygotowana przez Jacka Koprowskiego (restauracja Fino) i Przemysława Woźnego (Courtyard by Marriott). Za danie rybne odpowiadać będą Marcin Popielarz (Biały Królik) i Damian Mazurowski (restauracja Kubicki), a danie mięsne przygotują Adam Woźniak (Bistro B13) i Kamil Sadkowski (K5 - Akademia Kulinarna). Deser przygotowany zostanie przez gościa - Michała Wiśniewskiego.

Na miejscu będzie można również spróbować specjałów - serów, ryb, warzyw i owoców od lokalnych wystawców.

Bilety można nabyć w restauracjach: Petit Paris, Sztuczka, Sztuczka Bistro, Fino, Fedde Bistro, Szafarnia 10, Biały Królik, restauracja Kubicki, Eliksir, K5. Wskazana jest wcześniejsza rezerwacja pod adresem mailowym: sercedogarow@gmail.com lub nr telefonu 503 122 182. Cena kolacji wynosi 250 zł za osobę.

Opinie (40) 7 zablokowanych

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Kulinaria

Najświeższe opinie

AntyWindyk pokaż na mapie 6.0

kategoria:
Kancelarie adwokackie i radcowskie

Super! Polecam! Kancelarię znalazłem w sieci, kiedy zacząłem interesować się swoim długiem – zadłużenie na karcie kredytowej. W zasadzie to dzięki bankowi Citi Handlowy trafiłem na kancelarię AntyWindyk.pl. To dzięki pazerności banku pozbyłem się długu. Banki nie chcą się dogadywać ze zwykłym człowiekiem. Dlatego kiedy nie dogadałem się z bankiem, dogadałem się z AntyWindyk.pl. :)

OSK Jedynka 6.0

kategoria:
Kursy prawa jazdy

Gorąco polecam Pan Jacek bardzo miły i cierpliwy każdego nauczy jeździć bałam się bo wróciłam do prawka po 10 latach do tego jeździłam w Gdyni. Gdańsk był wyzwaniem ale udało się wystarczy słuchać P. Jacka a każdy może nauczyć się jeździć

Gabinety Moemiti pokaż na mapie 6.0

kategoria:
Masażyści

Trudno to wytłumaczyć, ale po masażu u Pani Leny człowiek jest jakby bardziej "cały". Masaż polinezyjski jest wyjątkowym masażem dla ciała i ducha i warto z niego skorzystać, by poczuć to dobrodziejstwo na sobie. Cicho, ciepło, nastrojowo... w tle przyjemna polinezyjska muzyka i każdy ruch wykonany na naszym ciele płynie jakby w rytm tej muzyki. Niesamowite doznanie. Szczerze polecam.

Domelit pokaż na mapie 6.0

kategoria:
Okna i parapety

Wszystko zgodnie z umową i terminowo. polecam firmę . Dla mnie cena i termin była głównym czynnikiem wyboru firmy . polecam

Nowootwarte w mieście

Słony Spichlerz

Póki nie został otwarty właściwy budynek, mamy otwarty namiot-pawilon.

Promocje

Pierwszy miesiąc usług księgowych za 1 zł!

Czas trwania promocji: od 2019-01-02 do 2019-06-30 Oferta ważna do odwołania.

dodatkowe informacje

Jeśli zastanawiasz się nad założeniem własnej...