Wiadomości

stat

Jedenastu szefów kuchni wspólnie przygotuje kolację

Kolacja Szefów Kuchni to inicjatywa trójmiejskich kucharzy, którzy łączą siły w przedsięwzięciach charytatywnych.
Kolacja Szefów Kuchni to inicjatywa trójmiejskich kucharzy, którzy łączą siły w przedsięwzięciach charytatywnych. mat. prasowe / Food Photography & Styling Iwona Kowalska

Kolacja Szefów Kuchni to cykliczne charytatywne wydarzenie, w trakcie którego trójmiejscy szefowie kuchni łączą siły w szczytnym celu. Tegoroczna odsłona kolacji odbędzie się w sobotę 17 listopada na Stadionie Energa Gdańsk. Weźmie w niej udział jedenastu kucharzy oraz dwóch zaproszonych gości, a zebrane środki wesprą Fundację Przemek Dzieciom.



- Warto wybrać się na Kolację Szefów Kuchni, ponieważ to niepowtarzalna okazja, żeby w jednym miejscu spróbować dań przygotowanych przez kilkunastu najlepszych szefów kuchni oraz spędzić czas w fantastycznej atmosferze przy dobrej muzyce. Uczestnicząc w kolacji dorzucamy też cegiełkę dla fundacji, która wspiera chore dzieci, łączymy więc przyjemne z pożytecznym - mówi Beata Abramowska, koordynatorka wydarzenia.
Zobacz relację z zeszłorocznej kolacji szefów kuchni

"Serce do garów" to inicjatywa łącząca trójmiejskich kucharzy, którzy wspólnie angażują się w działania charytatywne. Jej inicjatorem jest szef kuchni restauracji Petit Paris Philippe Abraham. Do tej pory udało się zorganizować sesję zdjęciową połączoną z licytacją na rzecz chorej na białaczkę dziewczynki, kolację charytatywną, podczas której wsparto fundację zapewniającą obiady niedożywionym dzieciom oraz kolację wspierającą akcję 2. Urodziny Bohatera Borysa.

W tym roku zebrane środki przeznaczone zostaną na Fundację Przemek Dzieciom. Podczas wydarzenia miejsce będzie miała też licytacja, podczas której zdobyć będzie można m.in. spersonalizowaną bluzę kucharską od firmy Cheman, specjalistyczny nóż kuchenny, pobyt w hotelu Aubrecht, rakietę tenisową Karola Strasburgera, wycieczkę po browarze i szkolenie w browarze AleBrowar, skrzynkę piwa od AleBrowar, kurs w Akademii K5, warsztaty z szefem kuchni Grzegorzem Labudą czy weekend z Mini od Mini BMW Zdunek.

Kochasz jeść i gotować? Te kulinarne imprezy w Trójmieście mogą cię zainteresować



Najlepsi szefowie kuchni trójmiejskich restauracji połączyli swoje siły także rok temu.
Najlepsi szefowie kuchni trójmiejskich restauracji połączyli swoje siły także rok temu. fot. Lucyna Pęsik/Trojmiasto.pl
W tym roku przygotowania 7-daniowego autorskiego menu podejmą się szefowie: Philippe Abraham, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Jacek Fedde, Marcin Popielarz, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Grzegorz Labuda, Paweł Wątor, Przemysław Woźny oraz zaproszeni goście: poznański Szef Adam Adamczak, finalista czwartej edycji programu "Top Chef" oraz Michał Wiśniewski - Mistrz Polski Cukierników, od 16 lat związany z hotelem Haffner. Po raz pierwszy podczas kolacji odbędzie się też losowanie, którego zwycięzca otrzyma specjalny fartuch oraz możliwość wydawania dań u boku szefów kuchni.

Na początku wieczoru goście skosztują amuse-bouche przyrządzonego przez gościa specjalnego Adama Adamczyka. Za zimną przystawkę odpowiadać będą Grzegorz Labuda (Szafarnia 10) oraz Rafał Wałęsa (restauracja Sztuczka). Ciepłą przystawkę przygotują Jacek Fedde (Fedde Bistro) z Pawłem Wątorem (Eliksir). Następnie podana zostanie zupa przygotowana przez Jacka Koprowskiego (restauracja Fino) i Przemysława Woźnego (Courtyard by Marriott). Za danie rybne odpowiadać będą Marcin Popielarz (Biały Królik) i Damian Mazurowski (restauracja Kubicki), a danie mięsne przygotują Adam Woźniak (Bistro B13) i Kamil Sadkowski (K5 - Akademia Kulinarna). Deser przygotowany zostanie przez gościa - Michała Wiśniewskiego.

Na miejscu będzie można również spróbować specjałów - serów, ryb, warzyw i owoców od lokalnych wystawców.

Bilety można nabyć w restauracjach: Petit Paris, Sztuczka, Sztuczka Bistro, Fino, Fedde Bistro, Szafarnia 10, Biały Królik, restauracja Kubicki, Eliksir, K5. Wskazana jest wcześniejsza rezerwacja pod adresem mailowym: sercedogarow@gmail.com lub nr telefonu 503 122 182. Cena kolacji wynosi 250 zł za osobę.

Dodaj zdjęcie do artykułu

Opinie (40)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Kulinaria

Najświeższe opinie

Quality K. Krysiak pokaż na mapie 5.8

kategoria:
Kredyty i pożyczki

Do Pani Kasi trafiliśmy w lutym tego roku, już po pierwszym spotkaniu wiedzieliśmy że to będzie dobra decyzja że wybraliśmy właśnie Panią Kasie. Byliśmy przekonani że nie uda nam się tak szybko dostać kredytu na mieszkanie ale Pani Kasia już na pierwszym spotkaniu dała nam ogromną nadzieję. Bardzo bardzo dziękujemy za poświęcony czas dla Nas oraz za ogromną cierpliwość ( byliśmy trudnymi klientami :) ). Profesjonalizm Pani Kasi spowodował że czuliśmy się bardzo spokojnie o termin załatwienia kredytu oraz potrzebne i niezbędne dokumenty do wypełnienia wniosku kredytowego. Pani Kasia wyjaśniła Nam wszelkie wątpliwości i odpowiedziała na każde nasze pytanie dotyczące kredytu. Pani Kasia błyskawicznie odpowiada na emaile oraz telefony.Pani Kasia o czym nie można zapomnieć jest bardzo sympatyczna,pozytywną, inteligentną i obeznaną osobą, przy której można powierzyć swój los w jej ręce a przy okazji zaufać. I jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy Panią Kasię

KMPROJEKT strony internetowe pokaż na mapie 6.0

kategoria:
Grafika komputerowa

Polecam z czystym sumieniem. Współpraca podczas tworzenia materiałów reklamowych dla mojego salonu przebiegała znakomicie. Pan Karol zawsze służył radą i szukał najlepszych rozwiązań. Banery reklamowe cieszą oko, nie tylko moje, ale także, a może przede wszystkim, klientów. Pełen profesjonalizm.

KolejNa Kolejka pokaż na mapie 6.0

kategoria:
Puby

Odwiedziłam z koleżanką w zeszły weekend i stwierdzam że miejsce jest świetne. Ciekawe minimalistyczne wnętrza i super obsługa. Do tego ceny jak na Sopot bardzo przystępne, małe piwo 5 zł i pyszny tatar za 12. Będę wpadać :)

Car - Czajkowski pokaż na mapie 6.0

kategoria:
Warsztaty, mechanika, elektryka

Super obsługa. Konkretnie, miło i solidnie. Szef jest bardzo miły i uczciwy co jest bardzo ważne i trudne w dzisiejszych czasach. Ja serwisowałem Audi w różnych warsztatach w Warszawie. Jestem Warszawiakiem. Jednak na Pomorzu w Gdyni warsztat na Chabrowej jest najlepszy. Muszę pochwalić ten warsztat bo naprawdę warto. Uważam, że jest godny aby to dać mu najwyższe noty. Oczywiście to są moje oceny, nikogo nie chcę przekonywać. Jestem leniwy aby dawać opinie ale tu uważam, że warto i należy się jak najbardziej dlatego postanowiłem to zrobić mimo mojego lenistwa. Bardzo fajni ludzie z pasją. Jeżeli szanuje się ich pracę odwdzięczą się przyjemnością z jazdy. Drugą osobą jest Pan Rafał, mechanik. Obaj z szefem to profesjonaliści. Bardzo im dziękuję za wykonaną pracę. Teraz była wymiana tylnych resorów w Audi, ale wcześniej miałem kilka innych problemów, pomogli mi i doradzili. Dziękuję.

Nowootwarte w mieście

Imaginacja

Restauracja z kuchnią polską w nowym wydaniu z nutą fantazji. Świeże spojrzenie na naszą kuchnie...

Ministerstwo Śledzia i Wódki

Pierwsze w Gdańsku Ministerstwo! Miejsce, gdzie króluje Śledzik i galareta, każda zakąska...

Promocje

Zimowa promocja na dekorację ślubną kościoła!

Czas trwania promocji: od 2018-10-04 do 2018-11-30 termin 20.10.2018 zajęty

dodatkowe informacje

Firma MARTADECOR zachęca do promocji na...